Hondenschool en gedragscentrum
Hond en Gedrag


Van onze eerste Malamute, Sheroki, heb ik veel geleerd over de omgang tussen mens en hond en dan met name, hoe het niet moet!! Wij hebben hem indertijd aangeschaft om samen leuke dingen te gaan doen, veel te wandelen en veel takken van de hondensport met hem te gaan beoefenen.

Toen hij 3 jaar oud was kwam er een teefje bij, Ghigau, en de plannen ontstonden om eens een nestje te gaan fokken. Inmiddels zijn we drie nesten en 20 puppen verder die gelukkig allemaal een eigenaar hebben gevonden. Zowel uit eigen interesse als om goede eigenaren voor mijn pups te kunnen vinden en deze van goede begeleiding en adviezen te kunnen voorzien, verdiepte ik mij steeds meer in natuurlijk de malamute maar ook hondengedragingen in het algemeen. Zo werd mijn interesse gewekt voor het volgen van een opleiding in de gedragstherapie bij honden.

 

Deze opleiding volg ik thans bij Van Hall/Dogvision en inmiddels heb ik de module “probleemgedrag bij honden” met goed gevolg afgerond. Onderdeel van de opleiding is ook de opleiding tot kynologisch instructeur bij Kynotrain/Peter Beekman. Mijn stage bij een hondenschool in Eindhoven resulteerde uiteindelijk in een overname van die hondenschool. Samen met mijn collega Mirelle Koper heb ik Hondenschool en Gedragscentrum “Hond en Gedrag” opgezet. Onze trainingslocatie is in Eindhoven maar privéles aan huis is ook mogelijk.

Ons motto is: “Leer uw hond begrijpen en beleef samen veel plezier”. 

Voor meer informatie over Hondenschool en Gedragscentrum “Hond en Gedrag”, zie www.hethondengedrag.nl