"Ani Yun'wiya"


Het begon allemaal in 1993/1994. Huisje, boompje, beestje.... wij wilden een hond!! Na wat gelezen te hebben en een bezoek te hebben gebracht aan een sledehondenwedstrijd hadden we ons oog op een Malamute laten vallen.

We belden met de rasvereniging en er werd ons verteld dat " een malamute toch echt over de schutting zou klimmen en bij de buren de konijnen zou opeten. We konden maar beter een ander ras kiezen."

We lieten ons niet uit het lood slaan want als je eenmaal je zinnen ergens op gezet hebt......

In de zomer van 1994 kregen wij onze eerste Malamute. Een stoere reu met de naam  "Sherokicva". Zijn prachtige hoofd hebben wij in ons logo opgenomen. Wij hadden hem gekocht als harige metgezel en gingen met hem op vakantie en deden allerlei leuke dingen. Als "huishond" won hij wel eens een prijsje op een clubmatch waardoor wij de smaak te pakken kregen en met hem diverse trainingen gingen volgen om hem uit te kunnen brengen op de hondententoonstellingen.
Toen Sheroki 3 jaar was vonden wij het tijd voor een tweede Malamutje. Deze keer moest het een teefje worden want reuen onderling kunnen nog wel eens voor problemen zorgen. Wij vonden een teefje ook wel erg interessant omdat wij inmiddels behoorlijk door het "Malamute-virus" waren aangestoken en graag een nestje zouden gaan fokken. Zo kwam in 1997 "Co-Mingo Voyagers Mai Ghigau" als gezelschap voor Sheroki bij ons.
De honden zijn onze hobby en wij besteden dan ook zoveel mogelijk tijd aan hen. Gehoorzaamheidstrainingen, tentoonstellingen, behendigheidsport, "slede"sport, backpacking and last but not least trekken wij er graag met de honden op uit om einden te wandelen of te fietsen in de mooie natuur.
Veronique rolde destijds via de kynologenclub in de cursussen Kynologische Kennis 1 en 2 die ze met veel plezier en interesse heeft gevolgd. Dit was een mooie voorbereiding op de toekomstige fokplannen.

Door onze moeilijke start met Sheroki, de interesse die gaandeweg werd gewekt voor het gedrag van honden en het feit dat bij ons als fokker de begeleiding van puppykopers hoog in het vaandel staat, startte Veronique 2005 met de opleiding tot gedragstherapeut voor honden.

Pups worden bij ons in huis geboren en er wordt veel aan socialisatie gedaan. Op een leeftijd van 7 weken wordt een puppytest gedaan, aan de hand waarvan pups en toekomstige eigenaren (in overleg) zoveel mogelijk worden gematched.
Met het oog op de begeleiding vinden wij het belangrijk om zowel voor als na aanschaf van de pup contact te hebben en te houden met de nieuwe eigenaren en we organiseren dan ook regelmatig kennelmeetings en -vakanties.

Kennelnaam:
Onze kennelnaam "Ani Yun'wiya" komt niet zomaar uit de lucht vallen, daar zit natuurlijk een betekenis aan. Het is een Cherokee (Indiaanse) naam en betekent: Van 't ware Volk! De Indianen hebben een heilig respect voor de prachtige natuur en zij vereren de wolf en zien een bondgenoot in hem. Door de wijze waarop de wolf jaagt, houdt hij het grote wild in stand, in tegenstelling tot de mens, die de mooiste exemplaren doodt.

 

Een mooie uitspraak van de Grand Council of American Indians:  

"We sang the songs that carried in their melodies all the sounds of nature, the running waters, the sighing of the winds, and the calls of the animals. Teach these to your children that they may come to love nature as we love it."